( ! ) Notice: Undefined index: pageId in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/index.php on line 47
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0027416320{main}( ).../index.php:0

( ! ) Notice: Undefined index: link in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 41
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0027416320{main}( ).../index.php:0
20.0206548320breadcrumb( ).../index.php:47

( ! ) Notice: Undefined index: html in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 66
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0027416320{main}( ).../index.php:0
20.0206548320breadcrumb( ).../index.php:47
Rozsmakuj się w tradycji – kuchnia regionalna Warmii i Mazur - Kuźnia Społeczna. EcoTrendy
Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie

( ! ) Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php on line 5
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0027416320{main}( ).../index.php:0
20.0255667736include( '/home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php' ).../index.php:163
Rozsmakuj się w tradycji – kuchnia regionalna Warmii i Mazur

Rozsmakuj się w tradycji – kuchnia regionalna Warmii i Mazur
Warsztaty kulinarne

18-09-2020 (Kuchnia warsztatowa)
08:00 - 11:00
Maciej Maciejewski
udział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Opis

Ostatnie dekady wyparły ją z naszych stołów. Zagraniczne podróże sprawiły, że zafascynowaliśmy się wpływami obcych kuchni, choćby południowej Europy. Na szczęście lokalni restauratorzy i producenci żywności należący choćby do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla pokazują nam, że warto sięgać do tradycji kulinarnych miejsca, w którym żyjemy. Na nowo odkrywamy więc stare receptury, lokalne sezonowe produkty, zapomniane warzywa i zioła jak brukiew, topinambur czy bluszczyk kurdybanek. A zwykły spacer do lasu czy na łąkę staje się przygodą, która inspiruje do eksperymentowania z kuchnią w duchu slow, pełną nie tylko odkrywczych smaków ale i zdrowia. Zupy, pierogi, potrawy z ryb i mięs czy ziemniaków popularne od wieków w regionie, zyskują obecnie nową oprawę pełną aromatycznych świeżych ziół, a także polnych kwiatów.

Prowadzący
Maciej Maciejewski
Maciej Maciejewski

Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.

 

 

Weź udział

Sprawdź całą agendę