( ! ) Notice: Undefined index: pageId in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/index.php on line 47
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0020416272{main}( ).../index.php:0

( ! ) Notice: Undefined index: link in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 41
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0020416272{main}( ).../index.php:0
20.0099548232breadcrumb( ).../index.php:47

( ! ) Notice: Undefined index: html in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 66
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0020416272{main}( ).../index.php:0
20.0099548232breadcrumb( ).../index.php:47
Zero Waste w kuchni - jak gotować żeby nie marnować jedzenia w oparciu o produkty regionalne - Kuźnia Społeczna. EcoTrendy
Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie

( ! ) Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php on line 5
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0020416272{main}( ).../index.php:0
20.0191667648include( '/home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php' ).../index.php:163
Zero Waste w kuchni - jak gotować żeby nie marnować jedzenia w oparciu o produkty regionalne

Zero Waste w kuchni - jak gotować żeby nie marnować jedzenia w oparciu o produkty regionalne
Otwarte pokazy kulinarne

18-09-2020 (Sala restauracyjna)
19:00 - 22:00
Jagna Niedzielska
udział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Opis

Każdego roku przeciętny Europejczyk wyrzuca 16 ton śmieci. Ponieważ tylko 40 proc. odpadów nadaje się do recyklingu, wysypiska stają się coraz większe i zatruwają naszą planetę. Od zmarnowanego jedzenia, po plastikowe opakowania - kuchnia jest największym źródłem śmieci w naszym domu. Prowadząc nasze domowe kuchnie zgodnie z zasadami zero waste, kupując lokalnie i z głową, dbamy o zdrowie, środowisko i domowy budżet. Podczas warsztatów przedstawimy przepisy, które podpowiedzą jakie produkty wybierać na co dzień, jak je przechowywać i jak w szybki sposób przygotować z nich coś pysznego tak, by niczego nie zmarnować. Czy wiesz, że możesz na przykład użyć skórki pomarańczowej do odpędzania komarów? A obierki po ziemniakach w łatwy sposób przerobić na chipsy? Te i inne innowatorskie patenty poznacie podczas warsztatów z najbardziej znaną w Polsce propagatorką zero waste.

Prowadzący
Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska

Kucharka, doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu zero waste w kulinariach.

Studiowała prawo, ale wybrała gotowanie, ponieważ było bliższe jej sercu. Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum – starannie planowano zakupy, korzystano z domowych zapasów i przetworów, kompostowano odpadki. Te umiejętności przydały się jej, gdy otworzyła własne bistro Tygiel i firmę cateringową.

Jagna prowadzi liczne warsztaty, promujące ideę niemarnowania żywności – m.in. w warszawskim studiu Cook Up. Odbyła staż w pionierskich restauracjach zero waste - Silo w Brighton oraz w Nolla w Helsinkach. Autorka książki „Bez resztek. Kuchnia Zero Waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia”.

Prowadzi program “Kuchnia bez resztek”  oraz  współprowadząca program „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +.

Fot. Michał Przeździk Buczkowski/Budzik Studio

 

 

brak miejsc
sprawdź wkrótce czy się nie zwolniły

zapraszamy do Stref Otwartych

Sprawdź całą agendę