W sobotę 4 września odbędą się kolejne EcoTrendy, w trakcie których wyjątkowe warsztaty poprowadzi Jagna Niedzielska. Jagna to nie tylko autorka książki "Kuchnia bez resztek", prowadząca program "Jagny Niedzielskiej Kuchnia bez resztek" i współprowadząca program "Widelcem po mapie" na kanale Kuchnia+. To przede wszystkim autorka wyjątkowych przepisów z głową pełną pomysłów, gotująca sezonowo oraz tak, by wykorzystać każde warzywo i owoc do maksimum. Czym zaskoczy nas Jagna podczas sobotnich warsztatów? Cóż... Na pewno będzie jesiennie, rozgrzewająco i aromatycznie.
A żeby potrzymać Was jeszcze w lekkiej niepewności nie zdradzimy Wam od razu, co takiego będziemy gotować w naszej Kuchni Warsztatowej
To co? Kto z Was wpadnie na warsztaty z Jagną, tak jak śliwka wpada w kompot?
Podczas warsztatów Jagna Niedzielska zainspiruje aby sięgać po lokalne sezonowe warzywa i owoce. Wykorzystując zasady ekonomii kulinarnej uczestnicy przyrządzą m.in. pieczony kalafior z liśćmi kalafiora, kluski dyniowe i bułeczki drożdżowe ze śliwkami.
Dodatkowych informacji udziela Maja: 609385855
Kucharka, doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu zero waste w kulinariach.
Studiowała prawo, ale wybrała gotowanie, ponieważ było bliższe jej sercu. Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum – starannie planowano zakupy, korzystano z domowych zapasów i przetworów, kompostowano odpadki. Te umiejętności przydały się jej, gdy otworzyła własne bistro Tygiel i firmę cateringową.
Jagna prowadzi liczne warsztaty, promujące ideę niemarnowania żywności – m.in. w warszawskim studiu Cook Up. Odbyła staż w pionierskich restauracjach zero waste - Silo w Brighton oraz w Nolla w Helsinkach. Autorka książki „Bez resztek. Kuchnia Zero Waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia”.
Prowadzi program “Kuchnia bez resztek” oraz współprowadząca program „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +.
Fot. Michał Przeździk Buczkowski/Budzik Studio