Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie
#ryneczek #kulinaria #warsztaty
18-19 września 2020
Olsztyn, ul. Marka Kotańskiego 1
Przewiń, aby zobaczyć więcej treści
Kuźnia Społeczna ponownie inspiruje!

W weekend 18-19 września zapraszamy na spotkanie miłośników jakościowej, naturalnej żywności i życia w duchu slow.

Podczas otwartego wydarzenia EcoTrendy #ryneczek #kulinaria #warsztaty stworzymy strefę dla dzieci i dorosłych pełną inspiracji, wiedzy i praktycznych umiejętności.

Dowiecie się jak żyć zdrowiej, taniej, ekologicznej.

Podczas „Dobrych Targów” zaprezentujemy 30 najlepszych lokalnych dostawców ekologicznej żywności i rękodzieła.

Strefa „BeEco” to bezpłatne panele dyskusyjne z psychodietetykami, wykładowcami i coachami zdrowia, warsztaty i pokazy kulinarne znanych szefów kuchni, strefa dla dzieci z atrakcjami dla maluchów, zabawami eco-edukacyjnymi.

Zapraszamy całe rodziny!

Sprawdź agendę i weź udział!

Kuźnia Społeczna w Olsztynie
piątek
18-09-2020
ryneczek Dobrych Targów
Data18-09-2020
Godzina14:00 - 20:00
Prowadzący
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Tatar na trzy sposoby
Data18-09-2020
Godzina19:00 - 21:00
ProwadzącyŁukasz Wojtas
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Rozsmakuj się w tradycji – kuchnia regionalna Warmii i Mazur
Data18-09-2020
Godzina08:00 - 11:00
ProwadzącyMaciej Maciejewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Zielona kuchnia - warsztaty wegetariańskie w oparciu o produkt lokalny
Data18-09-2020
Godzina16:00 - 19:00
ProwadzącyIzabela Gajdamowicz
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Zero Waste w kuchni - jak gotować żeby nie marnować jedzenia w oparciu o produkty regionalne
Data18-09-2020
Godzina19:00 - 22:00
ProwadzącyJagna Niedzielska
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Naturalne kontra sztuczne - słodko-gorzka prawda o fruktozie
Data18-09-2020
Godzina11:00 - 14:00
Prowadzącydr Julia Jarosławska
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Czy, i jak zmieniły się nasze nawyki żywieniowe w czasie COVID-u
Data18-09-2020
Godzina14:00 - 17:00
ProwadzącyAdam Kostrzewa
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Promocja produktów regionalnych
Data18-09-2020
Godzina11:00 - 14:00
ProwadzącyPiotr Ostaszewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Produkty lokalne w krótkich łańcuchach dostaw
Data18-09-2020
Godzina14:00 - 17:00
ProwadzącyPiotr Ostaszewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Zdrowa zabawa - animacje dla dzieci
Data18-09-2020
Godzina15:00 - 19:00
ProwadzącyDział Animacji Banku Żywności
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Sprawdź całą agendę
sobota
19-09-2020
ryneczek Dobrych Targów 2
Data19-09-2020
Godzina08:00 - 16:00
Prowadzący
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Mały mistrz pizzy - warsztaty dla najmłodszych
Data19-09-2020
Godzina10:00 - 12:00
ProwadzącyMaciej Maciejewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
ZERO WASTE w kuchni, czyli gotuję i nie marnuję
Data19-09-2020
Godzina13:00 - 15:00
ProwadzącyJagna Niedzielska
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
BOSKO BO WŁOSKO - Włoskie smaki w oparciu o produkt regionalny
Data19-09-2020
Godzina16:00 - 18:00
ProwadzącyMichele Maccari
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Produkt lokalny - ryby w naszej kuchni
Data19-09-2020
Godzina17:00 - 19:00
ProwadzącyŁukasz Wojtas
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Podróż po świecie win - warsztaty z sommelierem
Data19-09-2020
Godzina19:00 - 21:00
ProwadzącyBartosz Jazic
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Formalno-prawne uwarunkowania wprowadzenia na rynek produktu lokalnego
Data19-09-2020
Godzina12:00 - 15:00
ProwadzącyTomasz Piłat
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Rozwój innowacyjności i konkurencyjności produktu regionalnego/lokalnego
Data19-09-2020
Godzina09:00 - 12:00
Prowadzącydr hab. inż. Zbigniew Brodziński, prof. UWM
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Trendy w żywieniu, a produkt lokalny - gospodarka obiegu zamkniętego
Data19-09-2020
Godzina09:00 - 12:00
ProwadzącyMarek Borowski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Produkt lokalny, a globalna konkurencja dużych sieci
Data19-09-2020
Godzina12:00 - 15:00
Prowadzącydr Jarosław Parol
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Zdrowa zabawa 2 - animacje dla dzieci
Data19-09-2020
Godzina10:00 - 15:00
Prowadzący
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Sprawdź całą agendę
Kuźnia Społeczna w Olsztynie
Miejsce

Kuźnia Społeczna pod jednym dachem łączy potencjał wielu branż i międzypokoleniowe doświadczenie. Stwarza przestrzeń do wszechstronnego rozwoju i kreowania nowych przedsięwzięć.

Kuźnia Społeczna - inwestycja Banku Żywności w Olsztynie, wpisuje się w światowy trend na rynku pracy, w którym działają obok siebie i inspirują nawzajem freelancerzy, mikroprzedsiębiorstwa, organizacje społeczne.

Kuźnia Społeczna to przestrzeń coworkingowa, biurowa, warsztatowa, eventowa, a także hostelowa.

Kuźnia Społeczna znajduje się w Olsztynie, przy ul. Marka Kotańskiego 1.

 

Zobacz więcej

Idea

Topowe regionalne produkty, kulinarna pasja, nowe trendy w odżywianiu, ekologia - w weekend 18 i 19 września zapraszamy na spotkanie miłośników jakościowej, naturalnej żywności i życia w duchu slow.

Podczas otwartego wydarzenia EcoTrendy #ryneczek #kulinaria #warsztaty w Kuźni Społecznej w sercu Olsztyna (ul. Kotańskiego 1), stworzymy strefy dla dzieci i dorosłych pełne inspiracji, wiedzy i praktycznych umiejętności.

 

Zobacz więcej

Honorowy patronat

 

Partnerzy merytoryczni

 

Partnerzy medialni
Gazeta Olsztyńska
Radio Olsztyn
Made In Warmia Mazury
Kopernik TV