Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie
Produkt lokalny, jako wartość dodana dla branży HoReCa

Produkt lokalny, jako wartość dodana dla branży HoReCa
Panele dyskusyjne

07-08-2021 (Sala Stalowa)
12:00 - 15:00
udział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Opis

Produkt lokalny to wyrób lub usługa, z którymi utożsamiają się mieszkańcy regionu, wytwarzane w sposób niemasowy i przyjazny dla środowiska, z surowców lokalnie dostępnych. Staje się wizytówką regionu przez niepowtarzalny charakter i zaangażowanie mieszkańców w rozwój przedsiębiorczości lokalnej. Jest regionalnym sposobem na realizację zrównoważonego rozwoju. W dzisiejszych czasach konkurencja na rynku jest tak duża, że o zakupie produktu na szczęście nie decyduje już tylko cena i jakość, ale dodatkowe informacje i wartości.  Jakie warunki trzeba spełnić aby rozwinąć niszową działalność często na przekór bezlitosnym rynkowym zasadom? Jak promować produkt lokalny aby klient sięgnął właśnie po niego?

 

Weź udział

Sprawdź całą agendę