( ! ) Notice: Undefined index: pageId in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/index.php on line 47
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0038416400{main}( ).../index.php:0

( ! ) Notice: Undefined index: link in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 41
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0038416400{main}( ).../index.php:0
20.0152548304breadcrumb( ).../index.php:47

( ! ) Notice: Undefined index: html in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 66
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0038416400{main}( ).../index.php:0
20.0152548304breadcrumb( ).../index.php:47
Naturalne kontra sztuczne - o związku między dodatkami do żywności, marnowaniem jedzenia i zdrowiem - Kuźnia Społeczna. EcoTrendy
Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie

( ! ) Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php on line 5
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0038416400{main}( ).../index.php:0
20.0256667592include( '/home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php' ).../index.php:163
Naturalne kontra sztuczne - o związku między dodatkami do żywności, marnowaniem jedzenia i zdrowiem

Naturalne kontra sztuczne - o związku między dodatkami do żywności, marnowaniem jedzenia i zdrowiem
Panele dyskusyjne

21-09-2019 (Sala Stalowa)
10:00 - 11:30
Ewa Niedźwiedzka
udział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Opis

Dlaczego w żywności jest tyle różnych substancji dodatkowych? Stabilizatory, zagęstniki, wzmacniacze smaku, przeciwutleniacze, konserwanty, środki spulchniajace. Brzmi znajomo? Jaki jest ich wpływ na nasze zdrowie? Dlaczego żywność się psuje? Czy nie można wytwarzać żywności bez sztucznych dodatków?

Jeśli interesują Cię takie kwestie, zapraszamy do wzięcia udziału w panelu dyskusujnym! Przedstawimy także informacje o przyprawach, będących alternatywą dla „sztucznych” dodatków, w tym o cudownych właściwościach imbiru. 

W panelu dyskusyjnym wezmą udział: 

dr inż. Monika Modzelewska-Kapituła, prof. UWM

Nauczyciel akademicki pracujący na Wydziale Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, specjalność:  jakość mięsa i przetworów mięsnych. Autorka publikacji naukowych. Ulubiony przedmiot jaki wykłada to „Dodatki prozdrowotne w przetworach mięsnych”. Miłośniczka spacerów po lesie i „slow life”, starająca się wprowadzać  w codzienne życie drobne zmiany w duchu „less waste”.

mgr inż. Anna Draszanowska

Doktorantka i pracownik na stanowisku naukowo-badawczym w Katedrze Żywienia Człowieka - Wydział Nauki o Żywności, UWM w Olsztynie. Realizując studia doktoranckie prowadzi badania z zakresu wykorzystania właściwości przeciwutleniających wybranych surowców roślinnych. Prowadzi zajęcia dydaktyczne na kierunku ‘Gastronomia-sztuka kulinarna’ - pierwszym tego typu kierunku studiów w Polsce, utworzonym w 2011 roku. W maju 2018 roku kierunek ten otrzymał Certyfikat i Znak Jakości „Studia z przyszłością”. Z przyjemnością realizuje przedmioty z zakresu cukiernictwa, które są wynikiem uzyskania kwalifikacji w zawodzie Cukiernik. Na co dzień odpowiedzialna za współpracę Katedry z partnerami z branży gastronomicznej z poza uczelni. Interesuje się szeroko pojętą gastronomią, a w realizacji zainteresowań pomagają jej liczne praktyki oraz staże.

Prowadzący
Ewa Niedźwiedzka
Ewa Niedźwiedzka

Dr inż, wykładowca w Katedrze Żywienia Człowieka na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Autorka i współautorka wykładów, przewodników związanych z profilaktyką zdrowotną oraz oceną stanu odżywienia i sposobu żywienia dzieci, młodzieży i osób dorosłych w różnym wieku.

Członkini PTD (Polskiego Towarzystwa Dietetyki) oraz Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych (PTNŻ). Współpracuje przy realizacji programów telewizyjnych z cyklu „Smaczny temat” i „Na widelcu” emitowanych na antenie TVP 3 Olsztyn. Z pasją realizuje warsztaty żywieniowe i pogadanki na temat zasad zdrowego odżywiania dla dzieci i młodzieży w przedszkolach i szkołach.

 

 

 

brak miejsc
sprawdź wkrótce czy się nie zwolniły

zapraszamy do Stref Otwartych

Sprawdź całą agendę