( ! ) Notice: Undefined index: pageId in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/index.php on line 47
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0015415840{main}( ).../index.php:0

( ! ) Notice: Undefined index: link in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 41
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0015415840{main}( ).../index.php:0
20.0080547376breadcrumb( ).../index.php:47

( ! ) Notice: Undefined index: html in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 66
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0015415840{main}( ).../index.php:0
20.0080547376breadcrumb( ).../index.php:47
Warsztaty wraz z degustacją win „Bosko bo Włosko” - Przygoda kulinarna z Michele Maccari, szefem kuchni restauracji Da Andrea - Kuźnia Społeczna. EcoTrendy
Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie

( ! ) Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php on line 5
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0015415840{main}( ).../index.php:0
20.0133666752include( '/home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php' ).../index.php:163
Warsztaty wraz z degustacją win „Bosko bo Włosko” - Przygoda kulinarna z Michele Maccari, szefem kuchni restauracji Da Andrea

Warsztaty wraz z degustacją win „Bosko bo Włosko” - Przygoda kulinarna z Michele Maccari, szefem kuchni restauracji Da Andrea
Warsztaty kulinarne

21-09-2019 (Kuchnia warsztatowa)
18:15 - 20:15
Michele Maccari
udział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Opis

Bosko bo włosko - pod takim hasłem odbędą się warsztaty z Michele Maccari, szefem kuchni Restauracji Da Andrea Casa di Prosecco, pochodzącym z regionu Wenecja Euganejska. Jego wykwintne dania bazują m.in. na owocach morza i innych produktach wysokiej jakości sprowadzanych bezpośrednio z Włoch. Restauracja posiada ogromny wybór włoskich win które dobiera do potraw.

Na przystawkę pojawi się tatar z łososia podawany na świeżym guacamole na bazie awokado, cebuli, ogórka, rzodkiewki. A do niego wino Petrussa - Sauvignon Blanc. W dalszym menu: zupa rybna przygotowana na bazie świeżych pomidorów, ziół z bogatą zawartością ryb i owoców morza.  Danie główne to halibut confitowany w warzywach podawany z winem Donnafugata - Chardonnay. Na deser fondant czekoladowy z „płynną duszą” oraz wino Porto.

Prowadzący
Michele Maccari
Michele Maccari

Od najmłodszych lat mieszał w garach pod okiem swojej babci, więc poznał od podstaw tradycję włoskiego smaku głównie z rodzinnego regionu Veneto.

Jego kuchnia oparta jest na jakościowych produktach ze słonecznej Italii w połączeniu z wyselekcjonowanymi lokalnymi, sezonowymi warzywami, owocami

Choć kuchnia włoska kojarzy się głównie z pizzą i makaronem, Michele udowadnia jak wiele innych dań można stworzyć opierając się na prostych, ale najwyższej jakości składnikach.

 

 

brak miejsc
sprawdź wkrótce czy się nie zwolniły

zapraszamy do Stref Otwartych

Sprawdź całą agendę