( ! ) Notice: Undefined index: pageId in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/index.php on line 47 | ||||
---|---|---|---|---|
Call Stack | ||||
# | Time | Memory | Function | Location |
1 | 0.0006 | 416288 | {main}( ) | .../index.php:0 |
( ! ) Notice: Undefined index: link in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 41 | ||||
---|---|---|---|---|
Call Stack | ||||
# | Time | Memory | Function | Location |
1 | 0.0006 | 416288 | {main}( ) | .../index.php:0 |
2 | 0.0022 | 548248 | breadcrumb( ) | .../index.php:47 |
( ! ) Notice: Undefined index: html in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/functions.php on line 66 | ||||
---|---|---|---|---|
Call Stack | ||||
# | Time | Memory | Function | Location |
1 | 0.0006 | 416288 | {main}( ) | .../index.php:0 |
2 | 0.0022 | 548248 | breadcrumb( ) | .../index.php:47 |
( ! ) Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php on line 5 | ||||
---|---|---|---|---|
Call Stack | ||||
# | Time | Memory | Function | Location |
1 | 0.0006 | 416288 | {main}( ) | .../index.php:0 |
2 | 0.0066 | 667664 | include( '/home/kuznia/domains/kuzniaspoleczna.pl/public_html/eco-trendy/wydarzenie.php' ) | .../index.php:163 |
To, co dziś nazywamy zero waste, kiedyś nazywało się gospodarnością. Jego założenia można streścić w pięciu zasadach: ogranicz konsumpcję zbędnych produktów i zrezygnuj z tych, które zostały wytworzone ze szkodą dla środowiska, wykorzystaj ponownie, nadaj drugie życie nieużywanym przedmiotom, recyklinguj, a odpady organiczne kompostuj. Podczas spotkania nauczycie się jak planować zakupy, a także jak kupować i przechowywać żywność. Poznacie również sposoby minimalizowania strat w kuchni, a prowadząca opowie jak kompostować to, co zostało. Bo o sukcesie w kuchni decyduje nie przepis czy użyty sprzęt, ale wiedza o produkcie, którego chce się użyć. Dzięki poradom każdy może uczynić swoją kuchnię bardziej ekonomiczną i przyjazną środowisku, stać się konsumentem świadomym.
Kucharka, doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu zero waste w kulinariach.
Studiowała prawo, ale wybrała gotowanie, ponieważ było bliższe jej sercu. Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum – starannie planowano zakupy, korzystano z domowych zapasów i przetworów, kompostowano odpadki. Te umiejętności przydały się jej, gdy otworzyła własne bistro Tygiel i firmę cateringową.
Jagna prowadzi liczne warsztaty, promujące ideę niemarnowania żywności – m.in. w warszawskim studiu Cook Up. Odbyła staż w pionierskich restauracjach zero waste - Silo w Brighton oraz w Nolla w Helsinkach. Autorka książki „Bez resztek. Kuchnia Zero Waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia”.
Prowadzi program “Kuchnia bez resztek” oraz współprowadząca program „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +.
Fot. Michał Przeździk Buczkowski/Budzik Studio