Cel projketu:
przygotowanie do rozwoju konkurencyjności prowadzonej działalności gospodarczej przedstawicieli gospodarstw rolnych, właścicieli i/lub pracowników przedsiębiorstw, prowadzących w produkcji i przetwórstwie żywności działalność gospodarczą na obszarach wiejskich regionu Warmii i Mazur oraz właścicieli i/lub pracowników przedsiębiorstw z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzających inne niż żywność produkty regionalne, tradycyjne i naturalne. Powyższe nastąpiło poprzez poniesienie wiedzy i umiejętności z zakresu prowadzenia zrównoważonej gospodarki żywnościowej oraz rozpowszechnienie wiedzy w zakresie rezultatów prowadzonej przez nich działalności.
Realizacja celu operacji związana jest z:
Temat operacji realizowany poprzez następujące formy realizacji operacji:
Operacja zakłada organizację seminariów tematycznych pn. „KUŹNIA SPOŁECZNA beEko” obejmujących swoim programem wykłady inaugurujące – prelekcje, panele dyskusyjne, warsztaty kulinarne. Ww. stanowią kluczowe, efektywne narzędzie edukacji, podnoszenia poziomu wiedzy i nabywania umiejętności praktycznych - 6 seminariów różnych tematycznie seminariów (6 seminariów x 6h dydakt./seminarium = 36h dydakt.)
Zakres tematyczny i kalendarz zrealizowanych seminariów:
Operacja zakłada organizację 2 edycji targów pn. „KUŹNIA SPOŁECZNA dobre targi”.
Efekty realizacji operacji: